Tuesday, April 7, 2009

AMMAR...HAPPY 21st BIRTHDAY...






                    aku bersama abg di jeti tasik banding,perak..ondaway dr kelantan-penang..


abg..happy birthday..lang doakan abg sentiasa diberkati dan dirahmati ALLAH sepanjang hidup di dunia yg penuh cabaran ini..

dah lama btol tak menulis blog ni..disebabkan hari ini birthday awak,lang sanggup dtg ke fakulti utk tulis entry..begitulah kasih sayang seorg kakak kepada adiknya...hihihi..

ammar ialah adikku yg pertama..beza hanya 1 tahun 11 bulan 3 minggu..btoi dak??sbb birthday aku hanya beza seminggu dengan ammar..kami selalu sambut birthday bersama2..ummi pon akan buat birthday cake sekali harung ja..jimat la jugak..kdg2 ammar akan kata..lang,abg tua dr awak...bgs gak..aku lagi akan muda..hihihi..ammar dlm family kami panggil dia 'abg'..bukan sbb dia abg aku tp sebab anak sulung n cucu sulung dlm family..so,suma panggil abg..aku yg kakak pon kna panggil abg sbb tu skang dia nmpk mcm tua dr aku..hahha..

abg lahirnya di bumi england iaitu liverpool..sbb tu dia adalah fanatic fan club liverpool..abg ni mmg tak mkn pedas sama mcm kakak..konon mat saleh la..taste bud tu mmg la mat saleh tp kulit tak pon..hihihi..bukan sbb gelap semulajadi tp sbb main panas tak henti2 masa kecik..mmg la gelap skit..tp skang dah cerah la skit mb sbb dok kwn ngan org 'winter sonata' kot..hihihi..masa blk aritu byk org puji..wah..ammar dah putih..kulit mcm org korea...aduh..mmg kembang la pasni..geleman gak dgr..so..kwn2..sapa nak putih pg la oversea...hihihi...

kalo dah laki tu mmg la buas..so..abg mmg sinonim dgn buas..sori ya..tanya la sapa pon msti akan kata abg masa kecik mmg buas a.k.a aktif..kesan2 buas tu smpi skang terpahat di wajah abg..hihhi..parut merata2 kat muka tu..bwh dagu ada..kat kening ada..kat kepala ada..ingat masa kena jahit kat kepala tu aku main lari2 ngan abg keliling meja makan kat taman cahaya..aku tak ingat sapa kejar sapa tp tgh dok lari2 tu abg terjatuh dan kepalanya terkena bucu pintu bilik belakang..tu yg berdarah n kena la jahit..bila dah jahit kepala tu nmpk mcm abg mcm pakai riben kaler kuning(kuning sbb tindak bls iodin pada kapas tu)...comel mcm girl..hhaha..yg kat dagu tu aku rasa masa kat toilet umah mak cik ani kat pulau nyiur..dok ngamuk2 dlm toilet smpi terjatuh n dpt habuan kat dagu..sian abg..takpe muka parut byk pon tp hati skang dah baik..btoi kata kakak..untung sapa dpt abg(a.k.a adik iparku)..hihihi..


skang abg dah besar...lebih tinggi dan renjong..ikut baka abu..semua tinggi..tp tinggi2 abg pon still tak leh lwn tinggi syamil..hahhaha..kdg2 mmg rasa aku adalah adik sbb aku yg paling rendah dlm family..aku byk berkongsi cerita ngan abg..kalo ada mslh yg perlukan khidmat nasihat,abg antara org yg akan aku tanya n kdg2 nasihat abg amat berguna bagiku..tq abg..nama pon adik-beradik..mesti saling bantu-membantu..

dah 2 tahun abg berada dibumi korea melanjutkan pelajarannya dlm bidang mechanical engineering..dah jadi abu junior la ni...mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasi??mmg agak rasa sunyi sepanjang abg takde..rasa jauh j..nak tepon mmg ssh la..nak ym,jarang sekali..msg2 bz dgn assignment dan tuntutan belajar..so,bila abg blk malaysia baru la rasa ceria tp sumanya hanya seketika..cuti kita pon tak sama..tp apa2 pun kita still sms kalau ada sebarang masalah yg berbangkit...byk benefit yg kami dpt dgn adanya abg di korea...kakak pon dah jd tauke brooch..mcm2 style brooch yg abg beli..gelang la..baju la..key chain la...beg la..mcm2 la dr korea..best..

abg dah semakin berubah dr semasa ke semasa..dulu kami selalu panggil abg dgn panggilan "ajib"(watak razif dlm anak2 sidek) sbb abg dulu gemuk..skang dah slim2 skit..hihi..abg mmg pandai masak..turun dr ummi la ni..aku tak sure abu masa muda minat masak ke tak sbb kami jarang mkn hasil air tgn abu..hihi..abg start belajar masak ngan ummi time tggu result spm..disebabkan minat yg mendalam,hasilnya tak mengecewakan..sedap jugak..skang pon abg ada gak dok masak2 utk function kat sana..mee rebus..mee kuah..puding koktel..etc..suma kwn2 abg puji apa yg abg masak..tp blk malaysia takde plak abg masak..ummi j yg byk masak..mcm aku la..hihih...suma nak air tgn ummi masak..sedap..aku tak leh nak evaluate apa yg abg masak..btol ke sedap atau kwn2 abg hanya nak amik hati ja kata fud abg msak sdp atau depa mmg lapar..hihhi..

sempena 7hb april ni lang doakan abg sentiasa berjaya dlm bidang yg abg ceburi..dgn pertambahan umur ni bermakna bertambah la cabaran dan tanggungjawab awak..buat yg terbaik utk diri awak..with love..lang,shah alam

                                                                                                               





2 comments:

  1. all that you want , go to "http://www.vogmall.com/" Nike shoes,Adidas shoes ,Air Jordan shoes LV handbag

    ReplyDelete
  2. Ai...adalah pulak orang nak suruh Lang shopping. Zaman gawat ni maaf-maaflah....kalau boleh nak keluar rumah pun malas. Bila keluar duit mesti keluar juga.

    ReplyDelete